Hem / Tyska Christinaes kyrka ringer in det nya året till tonerna av jubileumslåten
30 December 2020

Fasadbelysningen och klockspelet är Göteborgs domkyrkopastorats jubileumsgåva till göteborgarna. Tyska Christinae kyrka är en central och framträdande byggnad i Västra Nordstansområdet och är, med undantag för måndagar, öppen för besökare alla dagar året runt. Med den nya belysningen kan kyrkan – både som byggnad och verksamhet – på ett ännu bättre sätt upplevas även kvälls- och nattetid.

Den nya fasadbelysningen är också Göteborgs domkyrkopastorats bidrag till det gemensamma arbetet med att skapa ett tryggare innerstadsområde, som en del av samarbetsmodellen Purple flag.

Foto: Anna Rikner
Tyska Christinae kyrka är en del av Västra Nordstansområdet och bidrar med den nya permanenta fasadbelysningen till att lysa upp innerstadsmiljön.

Jubileumslåten spelas varje dag 2021

Som en del av Göteborgs domkyrkopastorats firande av Göteborg 400 årsjubileum spelas jubileumslåten Vi vill leva, vi vill dö i Göteborg av Katarina Hemlin i Tyska Christinae kyrkas klockspel varje dag under hela 2021. Det görs den symboliska tiden 16:21 för att uppmärksamma stadens grundande år 1621. Läs mer i jubileumskalendariet.

Uppdatera din webbläsare

Er webbläsare är utdaterad och sidan kommer därför kanske inte fungera som tänkt. Uppdatera din webbläsare här: Updatera din webbläsare

Uppdatera din webbläsare