Hem / Slottsskogsvallens nya entrépark
19 October 2021

Slottsskogsvallen byggdes inför Göteborgs 300-årsjubileum 1923. Inför arenans 100-årsjubileum, och Göteborgs 400-årsjubileum 2021-2023, har Idrotts- och föreningsförvaltningen utvecklat vallens entrépark till en attraktiv och levande mötesplats som kan användas för såväl evenemang som vardagsaktiviteter.

Ska inspirera till rörelse

Från sömniga gräsytor till en aktivitetspark som uppmuntrar till lek, dans och idrott. Entréparken framför Slottsskogsvallen har nu ett nytt utseende och innehåll. Pandemin satte stopp för en pampig invigning – nu lanseras istället en film som sjuder av rörelseglädje.

En scen med stort speglande tak som bjuder in till dans, yoga och andra aktiviteter, gungor, pingisbord och labyrint är några exempel på parkens nya innehåll. Här finns skate- och kickbikevänliga områden, en öppen asfaltsyta som möjliggör många olika spel och aktiviteter. Genom parken sträcker sig också enklare löparbanor. Parkeringsplatser har flyttats, nya gräsytor skapats. Även de befintliga boulebanorna och dammen har rustats upp.
– Vi har planerat för den här ”nya” parken under flera år och nu äntligen är den klar, säger Dijan Vranjic, projektledare på idrotts- och föreningsförvaltningen. Vi hade tänkt oss en storslagen invigning med många föreningar, skolor och andra men på grund av pandemin fick vi tänka om. I stället har vi producerat en kortfilm som visar vad parken kan erbjuda och förhoppningsvis lockar till många besök i parken.

Uppdatera din webbläsare

Er webbläsare är utdaterad och sidan kommer därför kanske inte fungera som tänkt. Uppdatera din webbläsare här: Updatera din webbläsare

Uppdatera din webbläsare