FIRANDETS HÖJDPUNKTER

Göteborgs Jubileumsfirande sträcker sig från 2 juni till och med 3 september 2023. Då fyller vi staden med musik och dans, matupplevelser, historiska promenader, gôtt tjôt, innovationer, upplevelser för stora och små och mycket, mycket mer. Här är några av höjdpunkterna:

Göteborgs Jubileumsfestival

2–5 juni är du välkommen på festival i Frihamnen. Där kommer du bjudas på fyra fullspäckade dagar med musik, underhållning, mat och mycket mer.

LÄS MER

Prototyp Göteborg – staden som utställning

Hela sommaren, 2 juni – 3 september, har du möjlighet att besöka Prototyp Göteborg. En utställning som riktar blicken mot utmaningar i staden.

LÄS MER

Jubileumskompassen

I Jubileumskompassen får du information om allt spännande som händer under jubileumsfirandet i sommar, samt ta del av smakprov från programmet.

LÄS MER

Utställningen om Göteborgs 400-årsjubileum

I Bältespännarparken och på Millenniumplatsen kan du ta del av en stor utomhusutställning som visar vad vi tillsammans har åstadkommit inför 400-årsjubileet.

LÄS MER

Finalhelgen

31 augusti – 3 september äger Finalhelgen rum. Det bjuds på Jubileumsparad, Göteborgs Kulturkalas och mycket mer.

LÄS MER

100 år i Göteborg

I samband med att Göteborg firade 300 år 1923 berikades staden med verksamheter som kommit att bli folkkära besöksmål. Liseberg är ett av flera.

LÄS MER

Guidade turer

Upptäck Göteborgs historia och kultur genom en guidad tur!

LÄS MER

Utställningar

Med anledning av 400-årsjubileet har flera utställningar skapats av och om Göteborg.

LÄS MER

Uppdatera din webbläsare

Er webbläsare är utdaterad och sidan kommer därför kanske inte fungera som tänkt. Uppdatera din webbläsare här: Updatera din webbläsare

Uppdatera din webbläsare