FIRANDETS HÖJDPUNKTER

Göteborgs Jubileumsfirande ägde rum 2 juni till 3 september 2023. Då fyllde vi staden med musik och dans, matupplevelser, historiska promenader, gôtt tjôt, innovationer, upplevelser för stora och små och mycket, mycket mer. Firandet av 100-åringarna pågår dock året ut.

100 år i Göteborg

I samband med att Göteborg firade 300 år 1923 berikades staden med verksamheter som kommit att bli folkkära besöksmål.

LÄS MER

Passerat: Utställningen om Göteborgs 400-årsjubileum

I Bältespännarparken och på Millenniumplatsen kunde du fram till slutet av september ta del av en utställning om Göteborgs 400-årsjubileum.

LÄS MER

Passerat: Finalhelgen

Den 31 augusti – 3 september ägde finalhelgen rum. Då bjöds det på Jubileumsparad, jubileumsfyrverkeri, Göteborgs Kulturkalas och mycket mer.

LÄS MER

Passerat: Jubileumskompassen

I Jubileumskompassen i Bältespännarparken kunde man varje dag under firandet ta del av programpunkter från scenen samt få information.

LÄS MER

Passerat: Prototyp Göteborg

Hela sommaren hade man möjlighet att besöka Prototyp Göteborg. En jubileumssatsning som lyfte initiativ som arbetade för en hållbar omställning.

LÄS MER

Passerat: Göteborgs Jubileumsfestival

Den 2–5 juni inleddes firandet med en stor gratisfestival i Frihamnen. 70 000 kvadratmeter fylldes med musik, mat, prova på-aktiviteter och mycket mer.

LÄS MER

Uppdatera din webbläsare

Er webbläsare är utdaterad och sidan kommer därför kanske inte fungera som tänkt. Uppdatera din webbläsare här: Updatera din webbläsare

Uppdatera din webbläsare