Hem / Hans Majestät Konungen inviger Hisingsbron
25 August 2021
 H.M. Konung Carl XVI Gustaf
Foto: Sara Friberg, Kungl. Hovstaterna

När Hans Majestät Konungen välkomnas till Göteborg för att avsluta invigningsperioden för Hisingsbron, blir det en ceremoni fylld av glädje, barn och musik. Invigningen #minbroinvigning har pågått sedan Hisingsbron öppnades för trafik den 9 maj. Med anledning av den pågående pandemin har var och en fått inviga bron på sitt eget sätt. Över en miljon resor har gjorts över Hisingsbron och nu är det Hans Majestät Konungens tur att inviga bron.

Live-sänd invigning 5 september

För att så många göteborgare som möjligt ska kunna ta del av den avslutande invigningsceremonin, trots att vi befinner oss mitt i en pandemi, kommer den att sändas live via hisingsbron.se, på 400-årsjubileets Facebooksida och i Göteborgs Stads sociala kanaler. Med anledning av det rådande läget kring coronapandemin så uppmanas allmänheten att följa de digitala sändningarna och att inte samlas i närheten av bron.

Läs mer om hur trafiken påverkas under invigningsdagen här.

Göteborgs nya landmärke

Hisingsbron är mer än en bro. Denna jubileumssatsning är Göteborgs nya landmärke och en viktig pusselbit i utvecklingen av det hållbara resandet i staden, där det ska bli enklare för fler göteborgare att välja att cykla, gå eller resa med kollektivtrafik. Med sin segelfria höjd på 12 meter ger Hisingsbron mer plats för stadsutveckling samtidigt som den knyter ihop centrala Göteborg över Göta älv och gör avståndet mellan älvstränderna lite kortare.

Under hösten fortsätter arbetet med att riva Götaälvbron. Hela projektet, där både byggnationen av Hisingsbron och rivningen av Götaälvbron ingår, beräknas vara helt klart under våren 2022. Det innebär att området runt broarna fortsatt är en byggarbetsplats och att det kan förekomma tillfälliga omledningar och avstängningar.

Läs mer på hisingsbron.se.

Uppdatera din webbläsare

Er webbläsare är utdaterad och sidan kommer därför kanske inte fungera som tänkt. Uppdatera din webbläsare här: Updatera din webbläsare

Uppdatera din webbläsare