Jubileumssatsningar / ADAS teater
25 May 2014

Sedan starten 1993 har ADAS teater arbetat normkritiskt och feministiskt och utvecklat ett arbetssätt som kombinerar nutida arkivforskning med den fysiska teaterns metoder. De ställer sig medvetet frågor om hur vi ska kunna förhålla oss till historier och arv som inte finns uttalat i historieböcker och på museer utan som möts av tystnad och förlägenhet.

”Aldrig Glömd – en skröna om min mamma i en akt” kastar ljus över hur händelser som drabbar oss påverkar våra liv och vilka spår de sätter inte bara i oss utan också i våra barn och barnbarn. Ett stycke kvinnohistoria lyfts ut ur skamvrån och in i rampljuset! Av och med Fia Adler Sandblad. Regi Bortas Josefine Andersson. Spelades 4-24 juni på Konstepidemin under 2021.

Datum för 2022 är 4-7 oktober på Stadsteatern, samt 7 oktober på Teater Aftonstjärnan.

2021 firade vi 100 år av allmän och lika rösträtt. Mot bakgrund av det och med utgångspunkt i texter från tiden för rösträttskampen – texter skrivna av Frigga Carlberg och Selma Lagerlöf – satte ADAs teater upp föreställningen “Kvinnors rätt till röst – Rösträtten 100 år” i september 2021. En föreställning som stod mitt i demokratins mylla och hämtade kraft från dåtid liksom nutid och som spanade framåt – hur ser vår gemensamma framtid egentligen ut?

Läs mer

ADAS teaters hemsida

Kontakt

Andreas Luukinen,

adasmusikaliskateater@gmail.com

Uppdatera din webbläsare

Er webbläsare är utdaterad och sidan kommer därför kanske inte fungera som tänkt. Uppdatera din webbläsare här: Updatera din webbläsare

Uppdatera din webbläsare