Jubileumssatsningar / Arbetarnas Bildningsförbund
11 May 2022

Om “Vi som arbetar med våra kroppar – Om villkor. Om klass. Om värdighet.”

Två miljoner människor i Sverige har ett kroppsarbete.
Om inte kroppsarbetarna går till jobbet stannar Sverige.

Sällan syns och hörs människor som arbetar med sina kroppar i dagens medier, i nyhetsflödet, på museer, i våra gemensamma offentliga rum.

Annica Carlsson Bergdahl och fotograf Elisabeth Ohlson har intervjuat, fotograferat och filmat människor som är industriarbetare, butiksbiträden, undersköterskor, städare, restauranganställda, lagerarbetare med ambitionen att skildra en del av dagens arbetarklass. Syftet är att synliggöra arbetarklassvardag idag genom att låta arbetarna själva ta plats och berätta om sin syn på jobbet, samhället och frågor om klass och identitet.

Under Fokusår Hälsa 2022 var ABF med och arrangerade aktiviteter kopplade till projektet, bland annat utställningar, föreläsningar och panelsamtal.

Projektet “Vi som arbetar med våra kroppar” är ett samarbete mellan Rot produktion, ABF och Länsmuseet Gävleborg med stöd av LO, Arbetarrörelsens kulturfond och Västra Götalandsregionen.

Läs mer

ABFs hemsida

Kontakt

Jens Isaksson,

jens.isaksson@abf.se

Uppdatera din webbläsare

Er webbläsare är utdaterad och sidan kommer därför kanske inte fungera som tänkt. Uppdatera din webbläsare här: Updatera din webbläsare

Uppdatera din webbläsare