Jubileumssatsningar / Coronablommor
31 January 2015

Konstinstallationen bestod av 6 561 handgjorda järnblommor och 1 000-tals tryckta blommor, och ställdes ut som en del av Göteborgs jubileumsår.

Från april till november 2020 satte Geert van der Vossen ut sina handgjorda järnblommor på vallen bredvid sin bostad i Broddetorp i Skaraborg, det blev 6 561 stycken. I maj flyttades blommorna till Göteborg och bildade tillsammans med tryckta blommor ett konstverk som hade formen av en svensk flagga. Konstverket fanns på en pråm i Stora hamnkanalen där järnblommorna stod på de blå fälten och de tryckta blommorna på de gula partierna.

Foto: Marie Ullnert
Coronablommor i Stora Hamnkanalen.

Konstverket Coronablommor är skapat av Geert van der Vossen och visades i Göteborg i samband med Göteborgs 400-årsjubileum i ett samarbete mellan konstnären, Förvaltningen för kulturutveckling Västra Götalandsregionen, Tyska Christinae församling och Göteborgs stad.

Om Geert van der Vossen

Geert van der Vossen är en holländsk konstnär som började jobba med järn vid 14 års ålder. Under sin skoltid lärde han sig olika tekniker för att bearbeta metall och utbildade sig sedan till maskiningenjör. När han flyttade till Sverige 2013 tog han upp hantverket med järn igen och har idag sin smedja i Broddetorp i Skaraborg. Geerts mål är att göra oväntade, ovanliga tredimensionella former med minsta möjliga miljöpåverkan, som får människor att fundera, förundra och skratta.

Uppdatera din webbläsare

Er webbläsare är utdaterad och sidan kommer därför kanske inte fungera som tänkt. Uppdatera din webbläsare här: Updatera din webbläsare

Uppdatera din webbläsare