Jubileumssatsningar / Fönsterpoesi – hela staden
20 January 2015

Den 5-25 juni 2021 klockan 12.30 läste en poet om dagen, bland andra Jila Mossaed, Oskar Hanska, Nino Mick och Lina Ekdahl, och alla läsningarna har samlats i en spellista på Youtube där de även finns syntolkade. Först ut var Helena Eriksson som läste på Askims bibliotek.

Om Fönsterpoesi

Idén till Fönsterpoesi är sprungen ur samarbetet kring Göteborgs Stads ansökan om att bli en del av Unescos nätverk av litteraturstäder. Poeterna får, tillsammans med de musiker som deltar, stå som symboler för Göteborgs litterära samverkan och scenverksamhet. Fönsterpoesi startade hösten 2020 då tre lyckade arrangemang genomfördes.

Göteborgs bibliotek och kulturhus ville med Fönsterpoesi visa upp Litteraturstaden Göteborg och delta i firandet av 400-årsdagen genom att fylla Göteborg med poesi.

Foto: Jarmo Väyrynen
Louise Halvardsson, poet och konferencier för Fönsterpoesin.

Läs mer

Om Fönsterpoesi på Göteborgs Stads hemsida

Arrangörer

Fönsterpoesi är ett samarbete mellan Författarcentrum Väst, Göteborgs Litteraturhus, Kulturstrategiska enheten på Kulturförvaltningen, Göteborgs bibliotek och kulturhus, ABF, Folkets hus samt Näringslivsgruppen och Göteborgs 400-årsjubileum på Göteborg & Co.

Uppdatera din webbläsare

Er webbläsare är utdaterad och sidan kommer därför kanske inte fungera som tänkt. Uppdatera din webbläsare här: Updatera din webbläsare

Uppdatera din webbläsare