Jubileumssatsningar / Föreningen Norden i Göteborg
15 April 2014

Föreningen Norden kommer under 2021 att bjuda in till nordiska träffar, och aktiviteter med kultur, näringsliv, turism och gränsöverskridande samarbete. Under 2018 har vi börjat diskutera med Föreningen Norden i VG, Norge, Danmark, Finland samt Norra Tyskland om deras besök hos oss 2021 för att fira Göteborg 400 år under september .

Konserten den 5 juni

Vi som spelar och sjunger kommer att försöka sjunga på originalspråk (inte finska). Det ska vi fira den 5 juni med en digital konsert tillägnad hela Norden.  Göteborg är en stad som är populär för många nordbor och därför inleder vi med några sånger och bilder från just Göteborg. Konserten kommer sedan att bygga på visor från Island, Norge, Sverige, Danmark, Åland och Finland. Färöarna, Grönland finns med men då bara med nationalhymnen. men vi gör det för att hylla våra nordiska grannar.” Trio Malin med vänner” heter gruppen som spelar för dig och med dig för vi hoppas du sjunger med i de sånger du känner igen som valts ut för denna konsert. Det är visorna som håller om samman i Norden. Musikens kraft i sjungandet ger oss en möjlighet att förstå varandra och att alltid vara ett fredens folk.

Trio Malin med vänner”
Malin Bryngelsson, sång och gitarr
Lina Eldh, Lena Bäcklund, Sandra Gustfelt, Johanna Trana och Johanna Askeroth, sång
Magnus Wassenius, piano och violin

Kontakt

Gunn Wallin, projektansvarig.
gunn.wallin@telia.com

Uppdatera din webbläsare

Er webbläsare är utdaterad och sidan kommer därför kanske inte fungera som tänkt. Uppdatera din webbläsare här: Updatera din webbläsare

Uppdatera din webbläsare