Jubileumssatsningar / Föreningen Norden i Göteborg
15 April 2014

Föreningen Norden bjöd under 2021 in till nordiska träffar, och aktiviteter med kultur, näringsliv, turism och gränsöverskridande samarbete. Under 2018 startade Förening Norden diskussioner med Föreningen Norden i VG, Norge, Danmark, Finland samt Norra Tyskland, om deras besök 2021 för att fira Göteborg 400 år under september.

Konserten den 5 juni 2021

De som spelade och sjöng gjorde det på originalspråk (ej finska) under en digital konsert tillägnad hela Norden. Göteborg är en stad populär för många nordbor, därför inleddes konserten med några sånger och bilder från just Göteborg. Konserten byggde sedan vidare på visor från Island, Norge, Sverige, Danmark, Åland och Finland. Färöarna och Grönland fanns med men då bara med nationalhymnen. Föreningen Norden spelade dessa för att hylla våra nordiska grannar. ”Trio Malin med vänner” heter gruppen som spelade för dig och med dig.

Det är visorna som håller oss samman i Norden. Musikens kraft i sjungandet ger oss en möjlighet att förstå varandra och att alltid förbli ett fredens folk.

Trio Malin med vänner
Malin Bryngelsson, sång och gitarr
Lina Eldh, Lena Bäcklund, Sandra Gustfelt, Johanna Trana och Johanna Askeroth, sång
Magnus Wassenius, piano och violin

Läs mer

Föreningen Nordens hemsida

Kontakt

Gunn Wallin, projektansvarig,

gunn.wallin@telia.com

Uppdatera din webbläsare

Er webbläsare är utdaterad och sidan kommer därför kanske inte fungera som tänkt. Uppdatera din webbläsare här: Updatera din webbläsare

Uppdatera din webbläsare