Jubileumssatsningar / Galleri Egnell
12 April 2014

På Gothia Towers galleri kunde besökarna njuta av en utställning som stack ut, där konstnärerna skapat verken genom att väva ihop sina båda olika hantverkstyper. Konsten skildrade Göteborg och är en hyllning till staden.

Amanda Egnell och Susanne Lilja är konstnärer från Göteborg. Deras tavlor skildrar platser i Göteborg från ett fågelperspektiv och kända platser i olika vinklar, där det abstrakta möter en verklighet. Utställningen var en hyllning till vår stad Göteborg som 2021 fyllde 400 år. Tavlorna är en kombination av akryl och metall som tillsammans skapar en fascinerande sammankoppling. Amanda och Susanne skapar efter impuls.

Se en 3D-visning av utställningen

Varje tavla är unik och kan beställas genom Galleri Egnell.

 

 Göteborg 400 år
Göteborg 400 år. Tavlan skildrar Göteborg från ett fågelperspektiv och är en kombination av metall och akrylfärg. Konstverket är ett samarbete mellan konstnärerna Amanda Egnell och Susanne Lilja. Ramverket är bearbetad Zink. Susanne har använt olika slipriktningar för att få fram ett djup och lyster. Tavlan är målad med många lager akrylfärg.
 Sommarglans över Göteborg
Sommarglans över Göteborg. Tavlan skildrar Göteborg från ett fågelperspektiv och är en kombination av metall och akrylfärg. Konstverket är ett samarbete mellan konstnärerna Amanda Egnell och Susanne Lilja. Ramverket är bearbetad Zink. Susanne har använt olika slipriktningar för att få fram ett djup och lyster. Tavlan är målad med många lager akrylfärg.
 Göteborgsprofiler
Göteborgsprofiler. Verket är skapat av förpatinerad zink och slipad zink. För att få fram en industriell känsla har Susanne använt poppnitar. Verket är lackat för att bibehålla lyster.
 Dimfrost över Göteborg
Dimfrost över Göteborg. Inspiration från ett frostigt Göteborg från ett fågelperspektiv. Konstverket är ett samarbete mellan konstnärerna Amanda Egnell och Susanne Lilja. Ramverket är bearbetad Zink. Susanne har använt olika slipriktningar för att få fram ett djup och lyster. Tavlan är målad med många lager akrylfärg
 Göteborgs silverkorn
Göteborgs silverkorn. Verket är skapat av förpatinerad zink och slipad zink. För att få fram en industriell känsla har Susanne använt poppnitar. Verket är lackat för att bibehålla lyste
 Lugnet före stormen
Lugnet före stormen. Inspiration från Göteborg. När dagarna blir kortare och solen inte generöst delar sin värme med jorden, kommer en av de vackraste tiderna på året - hösten. Hon, som en mystisk trollkarl, förändrar världen runt och fyller den med vackra färger. Tavlan är målad med många lager akrylfärg och har en otroligt vacker struktur och ett gediget djup
 Vårsken över Göteborg
Vårsken över Göteborg. Inspiration från vackra Göteborg, från ett fågelperspektiv. Bland kranar, långa gator och aveny. Salta klippor och öppet hav. Industri och hamn. Minnen att förvara och skapa. Relationer att bevara. Liv att leva. Ett inlopp för en stad, ett hem, ett ursprung. Ett utlopp för kreativitet. Tavlan är målad med många lager akrylfärg och har en otroligt vacker struktur.

Läs mer

Galleri Egnells hemsida

Galleri Egnells tavlor i produktgalleriet

Kontakt

Amanda Egnell, Susanne Lilja,

amanda@galleriegnell.se

Uppdatera din webbläsare

Er webbläsare är utdaterad och sidan kommer därför kanske inte fungera som tänkt. Uppdatera din webbläsare här: Updatera din webbläsare

Uppdatera din webbläsare