Jubileumssatsningar / Göteborg International Organ Academy
27 March 2014

Genom planering och konstruktion av en ny konserthusorgel kommer arkitekten Nils-Einar Erikssons vision av en konserthusorgel i världsklass att förverkligas i samband med stadens 400-årsjubileum 2021. Den rika repertoaren med musik för orgel och orkester kommer då att kunna upplevas, och helt nya kombinationer av musicerande och gränsöverskridande konstnärliga möten blir då möjliga. Den gamla konserthusorgeln installeras på kulturhistoriskt strategisk plats i Göteborg och blir en orgel för innovativt klangskapande som alla får spela på – ung som gammal.

Dessutom:
– En ny Bachorgel i svensk 1700-talsstil kommer att byggas som community projekt.
– Lilla orgelfestivalen och olika aktiviteter för barn och unga med nya pedagogiska ansatser kommer att utvecklas.
– Gratisappen Orgelkids VGR, som erbjuder en lättillgänglig digital ingång till samtliga orglar i Västra Götaland för barn och unga, skapas och lanseras.
– Den årligen återkommande och växande Göteborgs internationella orgelfestival med Göteborgs lilla orgelfestival för barn och unga vidareutvecklas ytterligare.

 

 

Genomföranden 2021

Invigning av nya konserthusorgeln i Göteborgs konserthus i oktober 2021

Göteborg International Organ Festival, 15-24 oktober 2021

Mer information

organacademy.se.

Kontakt

Hans Davidsson, konstnärlig ledare.
072 323 52 42, hans.davidsson@organacademy.se

Foto: Sven Andersson

Uppdatera din webbläsare

Er webbläsare är utdaterad och sidan kommer därför kanske inte fungera som tänkt. Uppdatera din webbläsare här: Updatera din webbläsare

Uppdatera din webbläsare