Jubileumssatsningar / Göteborgs Nya Bryggeri
16 March 2014

Inför och under jubileumsåret 2021 berättade Göteborgs Nya Bryggeri om stadens betydelse genom en serie öl under varumärket 1621.

Göteborgs Nya Bryggeri bygger sedan 2015 vidare på stadens fina bryggartradition med små ekologiska fotspår. På J.A. Pripps Gata 2 hittar du deras hantverksbryggeri och Göteborgs Bryggerimuseum. Museets samlingar sträcker sig tillbaka till en tid då Göteborgs invånarantal understeg tio tusen och skildrar de forna göteborgsbryggerierna, folkliv, öl- och bryggerikultur.

Äldst i samlingen är Göteborgs Bryggargilles skråkista från 1752. Gillet startades 1661, för att gå i graven 1847 och återuppstå som Gothenburg Brewers Guild 2016. Göteborgs många bryggare samlades åter för att tillsammans göra Göteborg till den Ölhuvudstad den nu är.

Under varumärket 1621 speglade Göteborgs Nya Bryggeri stadens 400 år långa utveckling och dess betydelse för Sverige och världen genom en serie öl på göteborgska. de tog avstamp i jubileumsfirandet med 1621 Lejonet av Norden. Ölets namn åsyftar det mytomspunna propagandanamn stadens grundare använde för att sätta skräck i fiender under krigen.

Göteborgs Nya Bryggeri brygger från det ljusaste lageröl till den mörkaste stout, klassiska stilar och moderna öl med stor experimentlusta och kunnande. Kanske lyckas de väcka till liv den jäst som finns i den Lorentska porterflaskan från 1820 och återskapa det öl som bryggdes på Sveriges första industriella bryggeri.

Läs mer

Göteborgs Nya Bryggeris hemsida

Facebook

Instagram

Kontakt

Ola Jonsson,

ola@gbgnyabryggeri.se

Uppdatera din webbläsare

Er webbläsare är utdaterad och sidan kommer därför kanske inte fungera som tänkt. Uppdatera din webbläsare här: Updatera din webbläsare

Uppdatera din webbläsare