Jubileumssatsningar / Göteborgs syfabrik
11 March 2014

Under 2020 startades Göteborgs Syfabriks egna varumärke Staytion, som gör dam- och herrkläder samt accessoarer från exklusiv second hand, restmaterial och helt ny deadstock.

Plaggen produceras i deras egen fabrik i Göteborg, med välutbildade skräddare och sömmerskor. Genom att bedriva produktion i Sverige och enbart använda sig av hållbara material kan de bidra till en renare modeindustri och en bättre framtid för människor och miljö. Produkterna som valdes ut till Göteborgs 400-årsjubileum var produkter som ingick i det ordinarie sortimentet.

Under hösten 2020 startade Göteborgs Syfabrik det egna varumärket Staytion. Målsättningen med varumärket är att erbjuda konsumenter mer hållbara kläder genom att producera lokalt och att använda sig av hållbara material i så stor utsträckning som möjligt. Alla Staytions plagg och accessoarer är därför tillverkade av spill- och återbruksmaterial, vintage och deadstock. Eftersom Göteborg ska bli en hållbar destination för människor att bo, arbeta i och besöka, har de tagit fram produkter som belyser hållbarhetsfrågan.  Deras produkter är goda exempel på att man kan producera kläder på ett mer hållbart sätt. Eftersom firandet av Göteborg pågick under ett år (eller kanske ännu längre) tog de fram produkter som passar olika årstider, olika temperaturer och olika humör.

Vanten Svante

Läs mer

Staytions hemsida

Kontakt

Maria Stahre Krupa,

maria@goteborgssyfabrik.se

Uppdatera din webbläsare

Er webbläsare är utdaterad och sidan kommer därför kanske inte fungera som tänkt. Uppdatera din webbläsare här: Updatera din webbläsare

Uppdatera din webbläsare