Jubileumssatsningar / STAYTION.SE / Göteborgs Syfabrik AB
11 March 2014

Göteborgs Syfabrik arbetar med mönsterkonstruktion och sömnad åt varumärken som värdesätter svensk produktion.

Under 2020 startades det egna varumärket Staytion som riktar sig till kvinnor och hundägare som vill ha unika och hållbara plagg.

Alla plagg tillverkas av spillmaterial, ny left over fabrics och exklusiv secondhand. Allt produceras i egna mikrofabriken i Hovås av välutbildade mönsterkonstruktörer och sömmerskor.

Genom att bedriva produktion i Sverige och använda sig av hållbara material så långt det är möjligt, kan de bidra till en renare modeindustri och en bättre framtid för människor och miljö. Eftersom Göteborg ska bli en hållbar destination för människor att bo, arbeta i och besöka, har de tagit fram produkter som belyser hållbarhetsfrågan. Deras produkter är goda exempel på att man kan producera kläder på ett mer hållbart sätt. Eftersom firandet av Göteborg pågår under en längre tid, tog de fram en produkt som passar sommar och en som passar höst, vinter och vår.

Produkterna som valdes ut till Göteborgs 400-årsjubileum är produkter som ingår i det ordinarie sortimentet.

 

Bucket hat remake – Göteborg 400 år
Hundjacka Trenchcoat – Göteborg 400 år

Läs mer

Staytions hemsida

Kontakt

Maria Stahre Krupa,

maria@goteborgssyfabrik.se

Uppdatera din webbläsare

Er webbläsare är utdaterad och sidan kommer därför kanske inte fungera som tänkt. Uppdatera din webbläsare här: Updatera din webbläsare

Uppdatera din webbläsare