Jubileumssatsningar / GöteborgsLokaler
1 March 2014

GöteborgsLokaler arrangerar årligen cirka 80 event från Hjällbo till Linné och har länge arbetat med hållbarhet. 2023 knyter de an till det de skrev i Idéboken för många år sedan: ”Alla skall ha varit i alla stadsdelar åtminstone en gång i sitt liv”.

Temat för 2023 är Göteborg 400 år!

GöteborgsLokaler knyter an till det som de skickade in till 400-årsjubilumets Idébok för många, många år sedan: ”Alla skall ha varit i alla stadsdelar åtminstone en gång i sitt liv.” GöteborgsLokalers vardagsnära torg är som en mötesplats, en plats att träffas och umgås på, en trygg och trevlig plats. De ser att torget är hjärtat i stadsdelen, där boende och besökare kan lösa sina vardagliga behov av handel och service.

 

Torgmemo med motiv från 20 torg är GöteborgsLokalers bidrag till Göteborgs 400-årsjubileum. Med spelet bjuder de  in alla som känner sig som göteborgare till att memorera och besöka 20 av stadens torg. Spelet kommer att dyka upp runt om i Göteborg under hela jubileumsåret 2023. Spelet finns som sällskapsspel, men också i stort format som kommer att spelas på torgen. “Hela Göteborg skall vara med och fira stadens födelsedag. Vi tycker att det här är ett roligt sätt att sprida firandet i hela stan”, berättar Ann-Sofie Strömbäck, centrumutvecklare.

 

Under alla år från att jubileumsårets arbete startade fram till 2023 har GöteborgsLokaler tagit in årets tema i sina evenemang och aktiviteter. Såsom exempelvis ”av och med unga”, ”grön skön stad” och ”go global”. 2021 var temat “Hållbara evenemang”. Deras aktiviteter och lokala handelsplatser är alltid öppna för alla, just med tanken att alla i Göteborg är varmt välkomna att besöka alla stadsdelar. 2022 byggde de vidare på att göra ännu fler av sina evenemang hållbara event. Nu lyfter de det ytterligare genom att under 2023 göra just ”Har du varit på alla torg/i alla stadsdelar i Göteborg?” till sitt uppdrag – med hjälp av Torgmemot.

 

Läs mer

GöteborgsLokalers hemsida

Kontakt

Ann-Sofie Strömbäck, Centrumutvecklare, Förvaltnings AB GöteborgsLokaler,
Ann-Sofie.Stromback@goteborgslokaler.se

Uppdatera din webbläsare

Er webbläsare är utdaterad och sidan kommer därför kanske inte fungera som tänkt. Uppdatera din webbläsare här: Updatera din webbläsare

Uppdatera din webbläsare