Jubileumssatsningar / Idus förlag
17 February 2014

Om Idus förlag

Idus förlag är ett bokförlag i Lerum som grundades 2011 av Ulrika Slottner efter att hon först gett ut en barnbok i egen regi och därefter hoppat av från branschen som IT-konsult.

Året efter förlagsstart lanserades också Visto förlag (instegsförlag, hybridmodell) och våren 2019 startades också Stellar förlag som ger ut skönlitteratur av mer etablerade författare med en etablerad läskrets.
25 januari 2022 fick Idus förlag nya ägare – Elisabeth och Simon Grunditz som har gedigen kunskap inom kommunikation och ekonomi.

“Stjärnögon, det är ett underbart begrepp, och vi vill att varje projekt skall tända både era och våra stjärnögon. Vi menar att tillsammans skall vi brinna för det vi gör och tycka det är både roligt och spännande! Författarna är vår största tillgång men också våra arbetskamrater som vi skall jobba länge och tätt tillsammans med. Därför är det viktigt att det känns rätt och att vi trivs tillsammans! Då kan vi både ha kul under tiden och också uppnå bästa möjliga resultat med just din bok.”

Om boken “Framtidsfararen Götheborg”

Det är bara några timmar kvar till jubileumsåret 2021. Fyra kompisar och en silvergrå katt knallar upp till Masthuggskyrkan. Ett stort tält är rest på yttersta branten Det skramlar därinne och luktar konstigt. Chalmerister verkar hålla på med något hemligt. Plötsligt ser de… ”Framtidsfararen Götheborg”. Så står det på den blå plåtkapseln. Luckan är öppen.

Författare är Ann-Sofie Jeppson & Örjan Modén.

Om boken “Edward Turner och det försvunna brevet”

En äventyrsbok där Viktor och Mr. Turner inleder jakten på ett försvunnet brevet som Mr. Turner tappat bort någonstans bland Göteborgs byggnader. De letar över hela staden och möter då många figurer ur den göteborgska historien och i många hus som står kvar än idag, 150 år senare. Vi får träffa hårt arbetande göteborgare, ficktjuvar, starka kvinnor och rika mecenater. Kommer de två att hitta Edwards brev och hur kommer denna kväll att förändra Viktor? Och hur kan de färdas över tid och rum?

Författare är Ann-Sofie Jeppson och Örjan Modén.

Om boken “Götebosska för små knickedicker”

“Götebosska för små knickedicker” är änna en dialektal ordbok på rim som tagit ut svängarna ordentligt. Följ med de två knickedickerna runtom i staden där alla heter Glenn. Från en halv special vid Poseidon till en halledônare vid Drömmarnas kaj. Från en knôkfull 4-ans spårvagn till en gôrgo’ fesk med dillsås i bamba.

Väl valda ord och meningar från götebosskans repertoar ackompanjeras av färgglada och detaljrika akvarellillustrationer.

Författare är Sanna Larén och Johan Larén, med illustrationer av Ellen Odlöw.

Läs mer

Idus Förlags hemsida

Kontakt

Åsa Norén, marknadsansvarig

asa@idusforlag.se

Uppdatera din webbläsare

Er webbläsare är utdaterad och sidan kommer därför kanske inte fungera som tänkt. Uppdatera din webbläsare här: Updatera din webbläsare

Uppdatera din webbläsare