Jubileumssatsningar / Konstkuppen
30 March 2023

Konstkuppen presenterar 400/031

Genom 400 konstverk i blandade konstnärliga uttryck får konstnärer visa upp vad Göteborg betyder för dem. Du kommer att få se en aldrig tidigare skådad samling konstverk och uttryck som visar en stad från alla tänkbara och otänkbara perspektiv. Utställningen är den största och bredaste konstutställning en stad har förärats – någonsin.

Vilka deltar

Alla som vill visa upp sin skildring av Göteborg är välkomna att anmäla sitt konstverk. Projektet söker en bred och öppen representation av konst och konstnärer och vill verka för en inkluderande atmosfär där såväl etablerade som alternativa konstnärer och uttryck kan mötas och samverka i denna världens största konsthyllning.

Var och när

Utställningen genomförs i en lokal på Slakthuset i Gamlestan och kombineras med aktiviteter i närområdet och är  öppen för besökare under juni och början av juli.

Varför

Konst och kreativitet är oljan i maskineriet för en välmående stad och region. Med utställningen 400/031 vill vi både hylla Göteborg och bidra till en levande och öppen konstscen där olika uttryck kan mötas på oväntade sätt och okända platser. Det är i sådana miljöer människor vill samlas och gemenskap och kreativitet uppstår. Genom att sammanföra kreativa uttryck på kuppartade sätt bidrar vi till en mer inkluderande stad.

Med projektet vill vi också vara med och profilera Göteborgs nya destination för konst- och kulturintresserade, Gamlestan. Området är en plats under utveckling som präglas av experimentlusta och kreativitet där hantverket är det centrala. Vi vill knyta samman stadsdelens aktörer och fylla området med upplevelser som för människor samman.

Aktivtieter

Konstutställningen kombineras med olika kuppartade upptåg runt Gamlestan som pågår under perioden.

Konserter och spelningar
Invigning av Gamlestadens utegalleri som binder ihop området med stora mobila konstverk
Teater och dansföreställningar
Livekonst, poesi och ovanliga samtal
Mat och dryck i olika kombinationer med lokala aktörer

Anmälan

Är du intresserad av ställa ut din skildring av Göteborg ska du anmäla dig här. Det enda kravet är att ditt konstverk är en egen skildring av Göteborg.

Läs mer

Konstkuppens hemsida

Kontakt

info@konstkuppen.se

 

Uppdatera din webbläsare

Er webbläsare är utdaterad och sidan kommer därför kanske inte fungera som tänkt. Uppdatera din webbläsare här: Updatera din webbläsare

Uppdatera din webbläsare