Jubileumssatsningar / Eriksbergs Kulturhamn
29 November 2016

Målet med satsningen är att Eriksberg ska bli ett av stadens självklara utflyktsmål, där göteborgare och besökare kan mötas och ta del av kulturbåtar och stadens sjöfartshistoria. Satsningen på Kulturhamn Eriksberg började 2014. Då gjorde man förbättringar av kajen på Eriksberg genom att göra pirar med förtöjningsplatser och dra fram el och vatten. Hamnen har redan nu gjort Eriksberg till en plats där olika åldrar och kulturer möts och delar kunskap med ett gemensamt intresse för båtar. Ambitionen är att utifrån de fyra pirarna etablera en permanent och trygg hamn för kulturbåtar.

Målbild

Eriksberg är ett av stadens utflyktsmål där göteborgare och besökare kan vara med och ta del av bevarandet av kulturbåtar som ligger vid kaj och när de seglar. Här möts människor från olika kulturer i möten och utbildningscirklar.

Till jubileet sommaren 2023 planeras en kulturhamnsfestival som kommer vara öppen för alla av Föreningen Eriksbergs Kulturbåtshamn.

Projektägare: Älvstranden Utveckling

Kontakt: Eriksbergs Kulturbåtshamn

Läser in karta...
Adress: 

Läs mer
Läser in karta...
Adress: 

Läs mer
Visa karta i fullbredd
Created with Sketch. Filter
Klar
Filtrera
AV
Rensa filter / visa allt
Rensa filter
-
2013 2014 2015 2016 2017 2018 2019 2020 2021 2022 2023

Utforska mer

Eriksbergs Kulturhamn
Ladda fler

Uppdatera din webbläsare

Er webbläsare är utdaterad och sidan kommer därför kanske inte fungera som tänkt. Uppdatera din webbläsare här: Updatera din webbläsare

Uppdatera din webbläsare