Jubileumssatsningar / Kulturhamn Eriksberg
29 November 2016

Målet med satsningen är att Eriksberg ska bli ett av stadens självklara utflyktsmål, där göteborgare och besökare kan mötas och ta del av kulturbåtar och stadens sjöfartshistoria. Satsningen på Kulturhamn Eriksberg började 2014. Då gjorde man förbättringar av kajen på Eriksberg genom att göra pirar med förtöjningsplatser och dra fram el och vatten. Hamnen har redan nu gjort Eriksberg till en plats där olika åldrar och kulturer möts och delar kunskap med ett gemensamt intresse för båtar. Ambitionen är att utifrån de fyra pirarna etablera en permanent och trygg hamn för kulturbåtar.

Målbild

Eriksberg är ett av stadens utflyktsmål där göteborgare och besökare kan vara med och ta del av bevarandet av kulturbåtar som ligger vid kaj och när de seglar. Här möts människor från olika kulturer i möten och utbildningscirklar.

I september 2022 anordnas en kulturhamnsfestival öppen för alla av Föreningen Eriksbergs Kulturbåtshamn där man kan lära sig mer om de olika skeppen och deras historia. Till jubileet 2023 planeras en liknande festival.

Projektägare: Älvstranden Utveckling

Kontakt: Eriksbergs Kulturbåtshamn

Läser in karta...
Adress: 

Läs mer
Läser in karta...
Adress: 

Läs mer
Visa karta i fullbredd
Created with Sketch. Filter
Av
Klar
Filter
AV
Rensa filter / visa allt
Publiceringsår
i
-

Filtrera resultat på publiceringsår

2013 2014 2015 2016 2017 2018 2019 2020 2021 2022
Rensa filter
Klar

Utforska mer

Kulturhamn Eriksberg
Ladda fler

Uppdatera din webbläsare

Er webbläsare är utdaterad och sidan kommer därför kanske inte fungera som tänkt. Uppdatera din webbläsare här: Updatera din webbläsare

Uppdatera din webbläsare