Jubileumssatsningar / Park- och naturförvaltningen
1 January 2014
  • Jubileumsparken – en ny stadspark som växer fram vid älven i Frihamnen. Med Göteborgs femte utflyktslekplats på temat form och fantasi, med konstnärliga lekskulpturer och med grönskande gläntor och där du kan bada i älven i nuvarande och i det kommande nya hamnbadet.
  • Färjenäsparken – en stadspark som byggs ut för evenemang och rekreation och med mer träd och grönska alldeles intill älven vid foten av Älvsborgsbron och på platsen för ”det första Göteborg”.
  • Regnlekplatsen – en lekplats vid Näckrosdammen i Renströmsparken i Centrum utformad med inspiration från vattnets olika former. Här kan du till exempel hoppa i vattenpussar, ta skydd under tak formade som löv som leder regnvatten genom trattar och rännor till geggamoja-bord eller klättra på lekredskapet ”spön i backen”. Invigdes i december 2018.
  • Kvillestråket – ett parkstråk längs Kvillebäcken mellan Frihamnen och Hisings Backa/Kville och det fågelrika naturområdet i Hökälla med inbjudande oaser och mötesplatser: Dansbana vid Kvilleplatsen skapad tillsammans med unga tjejer, utegym med hinderbana vid Aröd och entréer utformade som mötesplatser med bänkar och informationstavlor . Invigdes i maj 2018.

Uppdatera din webbläsare

Er webbläsare är utdaterad och sidan kommer därför kanske inte fungera som tänkt. Uppdatera din webbläsare här: Updatera din webbläsare

Uppdatera din webbläsare