Jubileumssatsningar / Pensionärsorganisationerna (PRO, RPG, SKPF, SPF Seniorerna)
29 December 2013

Genom samverkan med vårdcentralerna vill Pensionärsorganisationerna vara ett brofäste för människor som söker ny kontakt och på organisationernas bibliotek har de möjlighet att finnas till på regelbundna tider och skapa möjlighet till dialog. Via olika projekt vill de underlätta för människor att klara sig själv genom att utveckla välfärdsteknik.

Tillsammans med AgeCap, Stadsmuseet och Göteborgs stadsbibliotek planerar Pensionärsorganisationerna en seminarieserie under 2023 med ett tema per månad, till exempel vad händer när vi åldras, äldres deltagande i samhället, ensamhet med mera. I samarbete med Göteborgs stadsmuseum vill Pensionärsorganisationerna belysa åldrandet under 400 år där föreläsningar kan kopplas till en del av utställningarna på museet. Även Konstmuseet och Stadsteatern planerar en del av sin verksamhet kring samma tema.

AgeCap anordnar också en konferens under 2023 med internationella forskare, vilka studerar personer över 100 år som en del av seminarieserien.

Uppdatera din webbläsare

Er webbläsare är utdaterad och sidan kommer därför kanske inte fungera som tänkt. Uppdatera din webbläsare här: Updatera din webbläsare

Uppdatera din webbläsare