Jubileumssatsningar / Saltet på Ringön
16 April 2016

Arbetet har bidragit till att man idag pratar om Ringön på ett nytt sätt. Genom Ö-Festen har många göteborgare fått upp ögonen för den speciella platsen: ett industriområde med en spännande mix av verksamheter. Under 2020 öppnade lokala Vega Bryggeri kvällsrestaurang, med egen scen och fler etableringar är på väg. Tidningen Ö-Posten har bidragit till en större kunskap och ett större intresse för vad som händer i närområdet genom att lyfta Ringöns historia och nya etableringar. Visionen är att alla göteborgare skall känna sig välkomna till Ringön och att det ska vara en självklar plats för olika typer av kreativ verksamhet, sida vid sida med den verksamhet som redan finns.

Ö-posten

Vid jul 2016 kom det första numret av Ö-posten. Ringöns egna tidning. Tidningen berättade om människorna och företagen på Ringön, både nya och gamla men även bevakade frågor som påverkade vardagen för alla som jobbade på ön. Detaljplan, byggprojekt, kommunikationer och annat. Sista numret i Saltets regi kom ut i december 2020.

Målbild

Ringön har utvecklats till en spännande mix av småskalig industri och olika kreativa verksamheter. En varm och energifylld plats som lever både på dagen och kvällen i nära samarbete med den befintliga verksamheten som funnits på ön i generationer. Under våren 2021 lämnade Saltet över sitt arbete till verksamma på ön. Ringöns nätverk är del av den överlämningen.

Projektägare: Business Region Göteborg

Created with Sketch. Filter
Klar
Filtrera
AV
Rensa filter / visa allt
Rensa filter
-
2013 2014 2015 2016 2017 2018 2019 2020 2021 2022 2023

Utforska mer

Saltet på Ringön
Ladda fler

Uppdatera din webbläsare

Er webbläsare är utdaterad och sidan kommer därför kanske inte fungera som tänkt. Uppdatera din webbläsare här: Updatera din webbläsare

Uppdatera din webbläsare