Jubileumssatsningar / Vetenskapsfestivalen
10 November 2013

2023 genomförs det publika programmet 18–23 april och skolprogrammet 17–28 april. Festivaltemat är Gränser. Vi människor har alltid skapat och utmanat gränser. Vi har fotograferat svarta hål och slagit hål på gamla sanningar, och forskningen ruckar hela tiden på gränsen för vad som är möjligt. Artificiell intelligens närmar sig mänskligt medvetande och bilar behöver snart ingen chaufför. Och var går gränsen för en tanke?

Temat för festivalen 2022 var Det okända. Under invigningen den 3 maj gästade den internationellt hyllade, mångprisbelönte författaren och evolutionsbiologen Richard Dawkins Vetenskapsfestivalen och Göteborg. Föreläsningens utgångspunkt var “What shall we tell the aliens?”

2021 bjöd Vetenskapsfestivalen in till en invigning som aldrig setts förr – ett vetenskapens toppmöte – med internationella toppnamn inom forskning och innovation. Målet var att skapa en upplevelse dit tusentals göteborgare kunde välkomnas, men som också var öppen för vänner och intresserade i hela Norden och internationellt.

Läs mer

Vetenskapsfestivalens hemsida

Kontakt

Jennie Turner,

jennie.turner@goteborg.com

Uppdatera din webbläsare

Er webbläsare är utdaterad och sidan kommer därför kanske inte fungera som tänkt. Uppdatera din webbläsare här: Updatera din webbläsare

Uppdatera din webbläsare