Hem / Kommunikationsverktyg / Texter och presentationsmaterial
30 June 2020

Presentationsmaterial

Här hittar du en kort, aktuell presentation om Göteborgs 400-årsjubileum, med tillhörande manus. Lätt att lägga in i andra presentationer och lätt att anpassa till sin egen jubileumssatsning.

Texter

Skriv i första hand så här:
Göteborgs 400-årsjubileum

Annars så här:
Göteborg 400 år

Text och taggning i sociala medier

När du kommunicerar i sociala medier, använd gärna #gbg400år och tagga @goteborg2023.
Är du en del av Göteborgs 400-årsjubileum, kan du använda följande formulering i dina sociala medier-texter:
“Vi är en del av Göteborgs 400-årsjubileum. #gbg400år”

Längre text om 400-årsjubileet

Göteborg 400 år

Göteborgs 400-årsjubileum är mer än ett firande. 2009 fattades beslut om att göra jubileet till en drivkraft som får saker att hända och i drygt tio års tid har arbetet pågått. Med utgångspunkt i göteborgarnas idéer har vi kommit närmare vattnet, närmare varandra och fått fler platser att mötas på. Tillsammans skapar vi ett ännu bättre Göteborg. Nu är det dags att fira!

Kultur, historia, konst, stadsutveckling, musik, mat, fest! Till Göteborgs Jubileumsfirande 2023 välkomnar vi göteborgare och besökare från hela världen att fira tillsammans, från 2 juni till 3 september. Programmet inleds med Göteborgs Jubileumsfestival 2-5 juni och följs av Prototyp Göteborg – med staden som utställning, samt ett pärlband av firanden med jubileumssatsningar, 100-åriga institutioner med mera. Det hela avrundas den 31 augusti till 3 september, då bjuder firandet på fyra dagar med stora evenemang, såsom en JubileumsparadFrihamnsdagarna, Göteborgsvarvet Marathon och Göteborgs Kulturkalas. 

Följ 400-årsjubileet på goteborg2023.com och i sociala medier @goteborg2023.

Uppdatera din webbläsare

Er webbläsare är utdaterad och sidan kommer därför kanske inte fungera som tänkt. Uppdatera din webbläsare här: Updatera din webbläsare

Uppdatera din webbläsare