Hem / Brunnslockspoesi på Avenyn − en del av Litteraturstaden Göteborg
2 March 2022

Malte Persson som var 2021 års brunnslockspoet kommer till Göteborg i samband med Bokmässans litteraturpolitiska toppmöte den 4 mars i Göteborg. Vi kommer få höra Malte Persson läsa sin dikt, därefter kommer Linda Johannessen berätta om sina tankar kring att Göteborg denna vecka startar upp arbetet som Litteraturstad enligt utnämnandet av UNESCO. Därefter kommer ett kort samtal föras med de närvarande personerna modererat av projektledningen från arrangören Rain Gothenburg.

Närvarande:
Malte Persson, Brunnslockspoet 2021
Frida Edman, chef Bokmässan
Linda Johannessen, projektledare Litteraturstaden Göteborg
Jessika Wassberg, Vd Avenyföreningen
Gunnar D Hansson, poet, författare mm.
Tobias och Viktor Lunts, drifttekniker Kretslopp och vatten
Magnus Mott och Jens Thoms Ivarsson, Rain Gothenburg

Vad är Brunnslockspoesi

Idén med Brunnslockspoesi föddes 2018 då Göteborgs Stads jubileumssatsning Rain Gothenburg fick möjligheten att göra något på de brunnslock som gjuts och läggs ut i staden. Genom att använda en tidigare outnyttjad yta tas poesin till platser dit den annars sällan når. Här möter de poetiska orden det tunga gjutjärnet.
Brunnslockspoesi tar poesin till gator och torg och skapar samtidigt medvetenhet om den dolda infrastrukturen under mark. En infrastruktur som ger oss rent vatten och som transporterar bort både regnvatten och avloppsvatten för att till slut åter hamna i våra sjöar och hav.

Om Rain Gothenburg

Var tredje dag regnar möjligheter från himlen. Med det synsättet kombinerar Rain Gothenburg kreativitet och stadens utveckling för att vända regn till möjligheter. Det är göteborgarnas idéer som ger ringar på vattnet. Och det kommer leda till en vackrare, intressantare och hållbarare stad. Med visionen att bli – Världens bästa stad när det regnar.
Rain Gothenburg är en jubileumssatsning där Kretslopp och vatten är projektägare i nära samarbete med Göteborg & Co.

Uppdatera din webbläsare

Er webbläsare är utdaterad och sidan kommer därför kanske inte fungera som tänkt. Uppdatera din webbläsare här: Updatera din webbläsare

Uppdatera din webbläsare