Hem / Intervju: Jackie Mere
14 March 2023
Foto: Elvira Sandell
Jackie Mere

Berätta om din bakgrund!

Jag föddes i Stockholm och flyttade sedan till Biskopsgården när jag var sex år gammal med min mamma. När jag var elva år började jag sjunga på gatorna med min gitarr. Och det var då jag upptäckte att jag älskade att uppträda. Sedan levde vi på existensminimum också, så när jag insåg att jag kunde få mycket cash av att sjunga blev jag ännu mer taggad.

Berätta mer!

Med pengarna jag tjänade kunde jag bjuda min mamma på restaurang och när min syster skulle få sitt första barn gick jag till KappAhls barnavdelning och handlade bland annat ett par jättefina jeans till bebisen med bara mynt. Jag älskade den känslan.

Har du något tidigt musikminne?

Carola! Jag tittade på en konsert som min mamma hade spelat in och blev så fascinerad över kläderna, rösten, håret – allt!

Din första singel ”It Ain’t Me” finns nu på Spotify, vad vill du säga om den?

Det är den sista låten jag och Andreas, som jag jobbar med, gjorde, och den första som blev klar. Den har en 80-tals-vibe, är svängig, och fångar känslan, mitt liv, just nu. Den skiljer sig en del från de andra låtarna som jag gjort, som är mer ballader.

I höst släpper du ditt första album, berätta!

Det innehåller tio låtar, från 13 års ålder och fram till idag. Så den innehåller hela min ungdom, som har varit ganska destruktiv med jobbiga tankar. Samtidigt som jag som person alltid försöker hålla mig positiv, och göra saker med glimten i ögat. En låt på albumet handlar till exempel om när jag ber min bästa vän låtsas vara min flickvän för att jag ska hämnas på mitt ex, haha.

När du fick förfrågan om att spela på Göteborgs Jubileumsfestival i sommar, vad tänkte du då?

Jag skrek. Jag var på mitt jobb på The Body Shop så när Niklas ringde sa jag ja direkt. Det kändes så himla rätt. Göteborg är ju staden jag är uppvuxen i och det känns så fint att få vara med i ett sådant firande.

Ditt största musikminne?

Håkan Hellström på Ullevi, minns inte om det var 2016 eller 2017. Oavsett så var det mäktigt.

Dina drömmar?

Att få hålla på med musik. Och, det låter så klyschigt, men om jag kan hjälpa någon med min musik så är det verkligen nice. Och sen vill jag också visa för folk att Biskopsgården inte bara är en förort med problem som medierna ofta porträtterar det, utan att det finns väldigt mycket talang där.

Och att få spela Way Out West och Coachella!

5 snabba: Jackie x Göteborg

 1. Vad är det bästa med Göteborg?
  Kulturkalaset! Alla människor som är där är så fina. Jag känner sådan trygghet när jag är där.
 2. Vad får man inte missa när man besöker Göteborg?
  Att promenera runt i Majorna och Linné, Skansens krona, jätte-kanelbullarna på Husaren i Haga. Och såklart Dinos pizzeria på Länsmanstorget i Biskopsgården, den är eld.
 3. Vad är Göteborg för dig?
  Håkan Hellström-låtar. Den viben man får när man lyssnar på honom, det är ju hela Göteborg.
 4. Din favoritlåt om Göteborg?
  Håkan Hellströms Valborg. Den fångar hela min ungdom. Den är jättefin.
 5. Vad saknar du mest med Göteborg nu när du bor i Stockholm?
  Lugnet. Och spårvagnarna!

Läs mer om hennes spelning på festivalen här.

Uppdatera din webbläsare

Er webbläsare är utdaterad och sidan kommer därför kanske inte fungera som tänkt. Uppdatera din webbläsare här: Updatera din webbläsare

Uppdatera din webbläsare