Jubileumssatsningar / Bokmässan
18 May 2014

Bokmässan vill i samband med 400-årsjubiléet sätta extra ljus på Litteraturstaden Göteborg.

Varje år i september, sedan 1985, samlas under fyra dagar upp emot 90 000 bokälskare på Bokmässan i Göteborg, för att träffa sina favoritförfattare, ta del av scenprogram, boksigneringar, montersamtal och seminarier. Här förs de mest brännheta och aktuella samhällsfrågorna, trenderna och framtidsspaningarna upp på bordet.

På 2020 års Bokmässa var Sydafrika hedersgäst och temaland. Starka berättelser och aktuella samhällsfrågor  lyftes från en ung demokrati med rik kultur och enastående litterära talanger. Därtill presenterades två teman: LÄS! LÄS! LÄS! och Digital kultur. LÄS! LÄS! LÄS! lyfter fram språket och läsningen som grundstenar i ett demokratiskt samhälle, och sätter lusten till läsandet och berättandet i centrum. Temat Digital kultur belyste samspelet mellan människan, digitaliseringen, samhället, kulturen och demokratin, och skapade en mötesplats för olika generationers kulturutövande.

Tillsammans med andra litterära aktörer i Göteborg genomfördes Bokmässan som en del av Göteborgs 400-årsjubileum 2021! Mässan vill göra litteraturen till en tydlig del av stadens 400-årsfirande och låta Litteraturstaden Göteborg bidra till internationell lyskraft i hela staden!

Läs mer

Bokmässans hemsida

Kontakt

Maria Rogstad Norberg, Kommunikationschef
mn@bokmassan.se

Uppdatera din webbläsare

Er webbläsare är utdaterad och sidan kommer därför kanske inte fungera som tänkt. Uppdatera din webbläsare här: Updatera din webbläsare

Uppdatera din webbläsare