Jubileumssatsningar / Göteborgskvinnor i rörelse/r
2 March 2014
8 mars 2021

Release av bok ”Att ge upp har inte övervägts”, som skildrar kvinnorörelsen i Gbg från 1880-talet till idag.
Rörelseaktiva kvinnor har själva skrivit sin historia och vill föra ut sina erfarenheter om den kamp som pågått då kvinnor slutit sig samman för att erövra sina medborgerliga rättigheter och rätt att själva råda över sina kroppar – från rösträttsrörelsen 1902–1921 till #metoo 2017.
Arr. KAF Västra kretsen / Göteborgskvinnor i rörelse/r

Följ länken till Kvinnifestationen den 8 mars

 

https://vimeo.com/goteborgskvinnor

12 september 2021

I september är det 100 år sedan kvinnor för första gången kunde rösta i ett val till riksdagen. Detta demokratijubileum kommer Göteborgskvinnor i rörelse/r att uppmärksamma tillsammans med flera samverkansparter såsom Göteborgs universitet och Göteborgs stad, avdelningen för mänskliga rättigheter/jämställdhet m.fl.

I samarbete med Göteborgs universitet firas rösträtten i Aulan, Vasaparken med ett föredrag om de första kvinnor som valdes till riksdagen 1921. Musik, teater och samtal om demokratin idag och i framtiden.

Projektet Göteborgskvinnor i rörelse/r inom Kvinnliga akademikers förening, västra kretsen har stöd av Anna Ahrenbergs fond och Mary von Sydows fond. Samverkan finns med Kvinnofolkhögskolans stödförening med flera.

 

 

Kontakt

Lisbeth Stenberg, lisbeth.stenberg@eriksbergs.se

Uppdatera din webbläsare

Er webbläsare är utdaterad och sidan kommer därför kanske inte fungera som tänkt. Uppdatera din webbläsare här: Updatera din webbläsare

Uppdatera din webbläsare