Jubileumssatsningar / Tillgänglig skärgård
16 June 2016

Om Tillgänglig skärgård

Arbetet har bland annat resulterat i flera avgångar med båten Kungsö, som går till och från Stenpiren i centrala Göteborg med stopp i Eriksberg samt olika öar. Turerna går både under sommaren, liksom vår och höst. Projektet sker i samverkan mellan olika aktörer, såsom stadsdelsnämnden Västra Göteborg, Öckerö kommun, Göteborg & Co, Västtrafik och Styrsöbolaget.

Målet är att det vara enkelt att nå hav och skärgård. Fler göteborgare ska få tillgång till skärgården och de boende i skärgården få fler valmöjligheter bland transporter till centrum. Detta skapar möjligheter och tillväxt inom såväl turism som andra näringar.

Gå in på goteborg.com för inspiration, tips och guider till skärgården!

Jubileumsturer till Göteborgs skärgård under Göteborgs Jubileumsfirande 2o23

Under sommaren 2023 körde Styrsöbolaget nio jubileumsturer från Stenpiren till några av öarna i skärgården, som en del av satsningen Tillgänglig skärgård. Under turen fanns det en guide ombord som berättade mer om skärgården och Göteborgs historia, och öarna erbjöd extra aktiviteter såsom festligt mottagande, öppna restauranger och butiker.

Foto: Göteborg & Co
På Gothenburg Visitor Centre på Kungsportsplatsen finns en avdelning om 400-årsjubileet och satsningen Tillgänglig skärgård. Där kan du bland annat se live-bilder från Hönö Klåva och Vrångö.
Created with Sketch. Filter
Klar
Filtrera
AV
Rensa filter / visa allt
Rensa filter
-
2013 2014 2015 2016 2017 2018 2019 2020 2021 2022 2023

Utforska mer

Tillgänglig skärgård
Ladda fler

Uppdatera din webbläsare

Er webbläsare är utdaterad och sidan kommer därför kanske inte fungera som tänkt. Uppdatera din webbläsare här: Updatera din webbläsare

Uppdatera din webbläsare