Jubileumssatsningar / Utställningar
8 April 2022

Med anledning av 400-årsjubileet har flera utställningar skapats av och om Göteborg. Till exempel visar Idrottsmuseet i Göteborg upp klubbnålar och medaljer som samlades in till Göteborg inför 300-årsjubileet. Hasselblad Center firar 400-årsjubileet genom en utställning om fotografiets betydelse för hur vi upplever och formar kunskap om världen omkring oss. River City Gallery har bjudit in konstnärer för att skapa på det gemensamma temat Göteborg. Och Stadsmuseet låter oss ta del av ett mysterium kring ett silverhjärta som 1916 hittades i en grav i Nya Lödöse, Göteborgs föregångare.

Hela stadens galleri

Hela stadens galleri är ett mobilt utomhusgalleri och en plats för tusentals röster och bilder som speglar samtidens Göteborg. Galleriet är sprunget ur en gemensam idé från alla stadsområden för att stärka alla delar i hela staden. Utställningarna som visats har skapat möjligheter att mötas och kommunicera med varandra från stadens olika hörn och därigenom knyta band i gemensamma projekt.

Song of My People

“The Song of My People” är ett projekt där 300 göteborgare blivit fotade när de sjunger. Bilderna, som är 135×90 cm stora, pryder samtliga fyra pelare på Hisingsbron från maj till augusti 2023 som en del av jubileumsfirandet. Konceptet kommer från den franske konstnären JR och har hittills genomförts i 149 länder. För att hitta deltagare gjordes annonsering på Facebook, projektets hemsida och ute på stan. Alla som ville fick vara med.

Uppdatera din webbläsare

Er webbläsare är utdaterad och sidan kommer därför kanske inte fungera som tänkt. Uppdatera din webbläsare här: Updatera din webbläsare

Uppdatera din webbläsare