Hem / Sommaröppning med bad och politikerregatta i Jubileumsparken
13 June 2022

– Efter flera år av pandemi och begränsningar känns det helt fantastiskt att få fylla badet och parken med besökare igen. Vi ser fram emot en fullspäckad sommaröppning och sommarsäsong, säger Ia Kjellsdotter, verksamhetsledare föreningen Passalen, som i samverkan med Göteborgs Stad ansvarar för aktiviteterna i Jubileumsparken.

Årets första badare kommer, tillsammans med park-och naturnämndens ordförande AnnaSara Perslow (C), att inleda sommarsäsongen med ett dopp i saltvattensbassängen ”Allmänna badet”. Vattnet pumpas in från saltvattenskilen i älven och håller samma kvalité som i havet.

Regatta med kommunpolitiker

Under sommaröppningen gör några av Göteborgs Stads kommunpolitiker upp om segern i en kappsegling som hålls i hamnbassängen. En liknande tävling hölls även inför valet 2018.

– Seglingsregattan är ett gyllene tillfälle för göteborgarna att få ett ansikte på politikerna och för politikerna att visa sin närvaro, säger Marie Fransson, projektledare för Passalen som driver aktiviteterna i Jubileumsparken.

Efter tävlingen kan de som vill testa på att segla. Båtarna är tillgänglighetsanpassade och kan användas av alla, oavsett förkunskap eller funktionalitet.

En dag för alla

Under öppningsdagen kan besökarna, förutom att bada och segla, även testa på kanotpaddling, skateboard och hiphopdans. Aktiviteterna är kostnadsfria, tillgänglighetsanpassade och öppna för alla. För kanotpaddlingen behöver du vara simkunnig och minst en person över 18 år måste också vara med i kanoten. Mat och dryck kommer att gå att köpa på plats, men det är även välkommet att packa med sig sin egen picknickkorg.

Uppdatera din webbläsare

Er webbläsare är utdaterad och sidan kommer därför kanske inte fungera som tänkt. Uppdatera din webbläsare här: Updatera din webbläsare

Uppdatera din webbläsare