Jubileumssatsningar / Jubileumskompassen
1 June 2022

Nyfiken på sommarens stora firande? Kom förbi och säg hej!

Oavsett om du har en specifik fråga om programmet eller bara vill veta mer om hur vi firar Göteborg 400 år är du välkommen hit. På plats får du träffa jubileumsexperter som kan hjälpa dig att navigera i det fullspäckade programmet och se vad för aktiviteter och upplevelser som passar just dig. Det är även härifrån flera av sommarens guidade turer kommer att utgå från.

Scen som bjuder på smakprov från programmet

I Jubileumskompassen kan du även uppleva firandet i miniformat. På en liten scen kommer nämligen delar av programmet visas i form av samtal, teatrar, workshops och föreställningar. Och i Jubileumskompassens program kan du hitta allt från workshop i graffitti, författarsamtal och klädbytardag till funkisfestival och barndans.

Välkommen att sitta ner och ta en paus

Här finns solstolar, spel, målarpennor och papper till barnen, eluttag om du behöver ladda mobilen och mer. Så det är bara att komma förbi och slå dig ner. Du kan också ta med dig din lunch eller kaffe och avnjuta här samtidigt som du tar del av scenprogrammet. Precis bredvid finns foodtrucks och en kaffevagn.

Utställningen om Göteborgs 400-årsjubileum

I Bältespännarparken och på Millenniumplatsen kan du ta del av en stor utomhusutställning som visar vad vi tillsammans har åstadkommit inför 400-årsjubileet. Här kan du läsa om varför vi firar, hur idéer har blivit verklighet och om mängder med jubileumssatsningar. Dessutom får du massor av tips och inspiration för hur du kan uppleva jubileumsfirandet runt om i staden.

Utställningen om Göteborgs 400-årsjubileum. Foto: Marie Ullnert/Göteborg & Co

Öppettider

Jubileumskompassen är öppen varje dag 27 maj – 3 september.

Måndag–tisdag: 12:00 – 16:00

Onsdag–fredag: 15:00 – 19:00

Lördag–söndag kl. 11:00 – 15:00

Avvikelser

Stängt: 7, 11, 23, 24 juni samt 31 augusti

Uppdatera din webbläsare

Er webbläsare är utdaterad och sidan kommer därför kanske inte fungera som tänkt. Uppdatera din webbläsare här: Updatera din webbläsare

Uppdatera din webbläsare