Jubileumssatsningar / Hela Stadens Galleri
14 June 2018

Galleriet kommer leva hela vägen fram till Göteborgs 400-årsjubileum. Nya teman, nya platser, nya möten. Antingen i delar i den egna stadsdelen. Eller tillsammans som en helhet på en gemensam plats.

Utställningar 2022

Under 2022 fokuserar Göteborgs 400-årsjubileum sitt arbete på Hälsa. I samarbete med bland annat Sahlgrenska Universitetssjukhuset, Göteborgs universitet, ABF och Rot Produktion kommer tre olika utställningar att visas på Hela stadens galleri. Utställningarna synliggör och bidrar med olika perspektiv på hälsa: åldrande, arbete och psykisk ohälsa. I samband med utställningsperioderna kommer det att arrangeras en mängd aktiviteter där hälsoperspektiven fördjupas såsom seminarier, samtal och workshops.

Att bli synlig

Att bli synlig är en konstutställning med tema psykisk ohälsa och kreativt skapande. Verken är skapade av konstnärer som deltagit i verksamheten på konstateljéernapå Sahlgrenska Universitetssjukhuset, som finns i anslutning till de psykiatriska vårdavdelningarna. Utställningen kureras av Stefan Karlsson och Inez Edström Thoresson, som också leder den unika konstverksamheten på sjukhusen. Andra verksamheter som bidrar till utställningen är Norma, en kreativ verkstad för unga kvinnor och transpersoner med psykisk ohälsa och Stiftelsen Gyllenkroken, som är ett kultur- och aktivitetshus primärt riktat till personer med psykisk funktionsnedsättning.

För att lyfta den psykiska hälsan i hela staden deltar också ungdomsfullmäktige, förskoleförvaltningen, äldre- samt vård och omsorgsförvaltningen och socialförvaltningarna Centrum, Sydväst, Nordost och Hisingen med konst från utvalda verksamheter.

28 oktober 2022–31 januari 2023 Milleniumplatsen

Några av de konstverk som visas i "Att bli synlig". Bild 1: Björn Friberg Bild 2: Isaac Hoogendijk Bild 3: Amanda Duregård

Vi som arbetar med våra kroppar

Vi som arbetar med våra kroppar är en utställning med bilder och berättelser från personer inom yrken där det är nödvändigt att vara på sin arbetsplats. Initiativtagare, författare och utställningsproducent Annica Carlsson Bergdahl och fotograf Elisabeth Ohlson har rest i Sverige, från Kiruna till Malmö. De har intervjuat, fotograferat och filmat 33 personer som arbetar med sina kroppar.

En utställning av Rot Produktion i samarbete med Länsmuseet Gävleborg och ABF med stöd av Arbetarrörelsens kulturfond, LO, Västra Götalandsregionen.

29 april–18 augusti Milleniumplatsen, utanför Stora teatern
20 augusti–16 oktober Angeredsparken

Foto: Tim Kristensson / Happy Visuals
Vi som arbetar med våra kroppar på Milleniumplatsen, utanför Stora Teatern.

Snabb. Stark. Årsrik.

Från 5 april-29 september 2022 visas Snabb. Stark. Årsrik. på Hela stadens galleri – en fotoutställning med bilder på elitidrottare över 60 år av den brittiska fotografen Alex Rotas. Utställningen visas i samarbete med JMG och Agecap på Göteborgs universitet, med syfte att främja en bredare bild av åldrande och motverka ålderism i medier.

Alex Rotas hoppas att hennes bilder ska utmana dina föreställningar om vad vi kan göra när vi blir äldre och få dig att känna dig mer optimistisk och glad inför denna del av livet. Hon tycker om den tuffa, men vackra enkelheten i friidrottstävlingar: atleten står vid startlinjen eller ska just genomföra ett hopp och det enda som betyder något är hur snabb och stark hen är. Alex Rotas vill fånga idrottarnas fysiska och mentala ansträngningar i sina fotografier liksom vänskapen som uppstår i den varma gemenskapen där alla delar samma mål.

5 april–20 juni Heden
22 juni–29 september Slottsskogsvallen

Foto: Tim Kristensson / Happy Visuals
Snabb. Stark. Årsrik. på Heden.

Utställningar 2020

100 platser, 10 illustratörer – en stad

Föreningen Göthenburgo har samlat in förslag på platser och byggnader från invånare i Göteborgs alla stadsdelar. Dessa har sedan illustrerats av tio olika illustratörer, en från varje stadsdel. Totalt 100 illustrationer visades på Hela Stadens Galleri på Milleniumplatsen utanför Stora Teatern från mitten av augusti 2020 till oktober 2020. Till jubileumsfirandet 2021 har de 100 illustrationerna satts ihop till Göteborgs Jubileumskarta. Se utställningens alla 100 illustrationer här.

Utställningen 100 platser, 10 illustratörer – en stad på Milleniumplatsen utanför Stora Teatern.

Utställningar 2019

Ung konst

Ung Konst är en konstutställning producerad av Göteborgs Kulturskolor. Göteborgs Kulturskolor har drygt 8000 deltagare mellan 6-19 år och finns i samtliga stadsdelar.

För första gången intog Göteborgs Kulturskolor staden med 100 konstverk som tillverkats av barn och unga under handledning av Kulturskolans lärare. Det konstnärliga arbetet utgick från jubileumssatsningens tema 2019 ”Kunskap och upplysning”. Genom att ge barn och unga plats i det offentliga rummet lyfts konsten och ta barns och ungas skapande på allvar. Vernissagen pågick från oktober 2019 till januari 2020 på Milleniumplatsen.

Läs mer: Ung konst på Hela stadens galleri.

Vernissagen av Ung konst under Kulturnatta. Foto: Marie Ullnert.

Årsrika och Livet med tiden

I samband med att AgeCap stod värd för IAGG-ER (en internationell, multidisciplinär konferens om åldrande) den 23 till 25 maj och utställningen Årsrika som var på Göteborgs Stadsbibliotek etablerades en ny konstutställning på Hela Stadens Galleri skärmarna. Tillsammans med AgeCap, Göteborgs universitet, Annica Carlsson Bergdahl och Elisabeth Ohlson Wallin visades bilder ur utställningarna Årsrika och Livet med tiden upp på 30 skärmar med sammanlagt 60 sidor. Utställningen skildrade äldre människor med olika uttryck i bild och text.

Utställningen av Årsrika. Foto: Marie Ullnert.

Göteborgs fem kulturhus

Blå Stället i Angered Centrum invigdes 1979 som det första kulturhuset i en förort i Sverige. 27 april firades det 40-årsjubilerande kulturhuset med en mängd aktiviteter under hela dagen. Mellan Blå Stället och Angereds Stadspark var Hela stadens galleri på plats med en utställning om Göteborgs fem kulturhus – de tre befintliga Frölunda, Angered och Kåken, plus de två kommande i Bergsjön och på Backaplan.

Läs mer: Årsrika, Livet med tiden och Göteborgs fem kulturhus.

Utställningar 2018

Min resa

Min resa är den röda tråden bakom denna utställning; en berättelse, en bild, en människa. Här skildrades med olika uttryck, en livsresa, en fysisk resa, en klass- eller historisk resa. Alla de personer ni träffade här i Hela Stadens Galleri har fått fria tyglar att tolka idén om Min resa på sitt eget sätt. Vid alla 100 berättelser fanns en inbjudan till dig som betraktare att dela med dig av din resa genom hashtagen #minresagbg. Vi prövade på detta vis att skapa dialog om våra resor på ett globalt plan, då hela världen lever och möts här i Göteborg.

Vernissage: Volvo Oceans Race 2018, Frihamnen 14-21 juni 2018

Läs mer: Min resa – en utforskande utställning

Hela stadens galleri visar utställningen "Min resa" på Frihamnspiren under Volvo Ocean Race 2018.
Utställningen "Min resa" på kulturhuset Blå stället i Angered.
Utställningen "Min resa" utanför Världskulturmuseet i centrala Göteborg.

Faces of Youth

2018 var det 20 år sedan diskoteksbranden vid Backaplan. I samband med minnesdagen 29 oktober och i anslutning till minneslokalen på Backaplan var utställningen ”Faces of youth” placerad. Utställningen var framtagen av Ungdomssatsningen Göteborg och ingick i projektet Hela Stadens Galleri, en gemensam satsning från alla tio stadsdelar inför Göteborgs 400-årsjubileum 2021. Utställningen visade upp delar av den bredd och mångfald av främjande och förebyggande ungdomsverksamhet som finns i staden idag, och pågick från 23 oktober till och med 22 november utanför minneslokalen på Backaplan. Under perioden fanns också möjlighet för grupper att boka in tid tillsammans med Brandoffrens Anhörigförening för föreläsning och visning av lokalen där branden inträffade.

Läs mer: Faces of Youth från Hela stadens galleri

Julstaden

Julstaden pågår över hela Göteborg och lyser upp decembermörkret med ett ljusstråk genom centrum, sjungande julgranskör, julmarknader och mysiga aktiviteter. Under Julstaden 2018 kunde du sätta dig vid en konstgjord lägereld med uppvärmda sittplatser i Bältesspännarparken och lyssna på julberättelser från förr från olika stadsdelar. Det blev en värmande mötesplast där du kunde uppmuntras att slå av på takten, stanna upp och samlas. Julberättelserna var en del av Hela stadens galleri, och pågick mellan 29 november till 6 januari.

Created with Sketch. Filtrera
Av
Klar
Filtrera
AV
Rensa filter / visa allt
Kategorier / Taggar
i

Filtrera resultat på kategorier eller taggar

100 år i Göteborg
100 platser 10 illustratörer
2021
300 dagar
4 juni 2021
400 Experiences
400 gröna år
400 saker
400 sekunder festival
AB Stage Productions
ADAS teater
AgeCap
AgeCap – Göteborgs universitet
Ågrenska
Äldre och vård-och omsorgsförvaltningen
Alfons Åbergs kulturhus
Alla kan segla
Älvstaden
Älvstranden Utveckling
Anatomic J & D Company
Angereds stadspark
Ångpannegatans Processer
Annes Hus
Art in residence
Artscape
Av och med unga 2015
Avenyfamiljen
Avenyfamiljen
Avenyföreningen
Berghem förlag
Bergsjön 2021
Bergsjön 2021
Bergslagarnas Järnvägssällskap
BID Gamlestaden
BID Stigberget
Bingolotto
Blå & gröna stråk och oaser
Bokmässan
Boplats Göteborg
Bostad2021
Botaniska trädgården
Bräcke Diakoni
Breakwater Publishing och Aino Trosell
Brewhouse
Campiore AB
Carlsson bokförlag
Catarina Kylberg
Chalmers
Chalmers Structural Design Challenge
ChampagneHuset
Cityysteriet Gbg
Comedy Art Theatre
Coompanion Göteborgsregionen
Coronablommor
Dahlia Mathantverk AB
Dance Remainings Co
Danscentrum väst
David Löfberg
Demokratisatsning med ungt inflytande
Det entrepreniöriella Göteborg
Din plats i staden
EcoRide
Emigranternas Hus
Empaticus
Eriksberg Boat Show
Exlabs
Fastighetsägare för Gårda
Festtåget
Filmupplevelsen i Bältespännarparken
Fina frön
Firas bör
Firma Fabler
fler tar sikte
Folkdansringen
Folkdansringen
Fönsterpoesi
Föreningen Fredens Hus
Föreningen Göteborgs Auktoriserade Guider
Föreningen Norden
Föreningen Svenska Robotbåtar
Författarcentrum Väst
Förskoleförvaltningen
Framtiden
Fredsam
Frihamnsdagarna
Frimärken Göteborg 400 år
Frölunda Kulturhus
Frontside
Fruktlundar för alla
FTS - Stadsdelsförvaltningar
FTS – Akademi
FTS – Näringsliv
FTS – Organisation
FTS – Stad, region, offentlig
GAIUS
Galleri Egnell
GBG FORM
Geocaching
GEST
Glimtar ur Göteborgs historia
Global business gate
Go Global 2018
Go to sea
Got Event
Göteborg & Co
Göteborg & Co
Göteborg Baroque
Göteborg berättar
Göteborg Citysamverkan
Göteborg Cup
Göteborg Film Festival
Göteborg International Organ Academy
Göteborg till fots
Göteborg Wind Orchestra
Göteborg-Majorna OK
Göteborgs Domkyrkopastorat
Göteborgs Esperantoförening
Göteborgs Fältrittklubb
Göteborgs födelse
Göteborgs fyrverkerifabrik
Göteborgs Guideklubb
Göteborgs Hamn
Göteborgs Hembygdsförbund
Göteborgs Internationella Konstbiennal
Göteborgs Jubileumskarta
Göteborgs Konsthall
Göteborgs Kulturförvaltning
Göteborgs kungliga segelsällskap
Göteborgs lokalförening i Personskadeföreningen RTO
Göteborgs Naturhistoriska Museum
Göteborgs Nya Bryggeri
Göteborgs Pianofestival
Göteborgs Stad - Utbildningskedjan
Göteborgs Stad Kulturförvaltningen Frölunda Bibliotek
Göteborgs stad Mänskliga Rättigheter och nationella minoriteter
Göteborgs Stad Socialförvaltning Centrum Fritidsverksamheten_generationsmöten
Göteborgs Stads Leasing
Göteborgs stadsmuseum
Göteborgs Stadsteater
Göteborgs stadstriennal
Göteborgs syfabrik
Göteborgs Symfoniker
Göteborgs Symfoniker
Göteborgs Universitet Humanistiska fakulteten
Göteborgsgirot
Göteborgskvinnor i rörelse/r
GöteborgsLokaler
GöteborgsOperan
Göteborgsregionens kommunalförbund
Göteborgsregionens släktforskare
Göteborgsvarvet
Göteborgsvarvet Marathon
GotEvent AB
Gothenburg Art 21
Gothenburg Green World
Gothenburg Street Photo festival
Götiska förbundet
Gotteborg UF
GreenhackGBG
Grefab
Grön och skön stad 2017
Grundskoleförvaltningen
Hållbart växande
Härryda Kommun
Hasselbladstiftelsen
Hela stadens galleri
Hellmans Drengar
Higab
Hisingens Radioklubb
Hisingsbron
Historieverket
Historly AB
Hjärta Göteborg
Hoppet Lokalförvaltningen
Hôtel Eggers
Hur hamnade vi här
Husritare
I Love GBG
Idrotts- och föreningsförvaltningen
Idus förlag
IFK Göteborg
IM
Industri- och varvshistoriskt centrum
Infoglob
Innerstaden Göteborg
Jazzföreningen Nefertiti
Jernhusen
Jonas Comba
Joy Zandén
Jubileumsåret
Jubileumsbad
Jubileumslägret Side by Side
Jubileumslåten
Jubileumslinbanan
Jubileumsloppet
Jubileumsmärkning
Jubileumsparken
Judiska församlingen
Karlastaden
Klippans Bruksbåtsförening
Knopparna Ljus Framtid
Knutpunkt
Kolossen i Frihamnen
KOM - konst och medicin
Konstantinos Segounis
Konsthantverkscentrum
Konstra
Konstrepubliken Psykiatrins centrum
Kortedala Museum
Kultur 2016
Kultur och Fritid: generationsmöten
Kulturgruppen för resandefolket
Kulturhamn Eriksberg
Kulturlabbet
Kulturminnesföreningen Otterhällan Drottning Kristinas Jaktslott
Kulturskolan
Kunskap Göteborg
Kunskap Göteborg
Kunskap och upplysning 2019
KVVS
Land Art
Länsstyrelsen
Lapphexorna
Lennart Nilsson Fotograf
Lerums kommun
Levande Musik
Lindholmen Science Park
Liseberg
Lisebergs jubileumssatsning
Litteraturstad
Lödöse museum
Lundbergs Forskningsstiftelse
Lundby Stadsdelsförvaltning
Musikalen om Frigga
Musikcentrum i väst
Musiklivet i Göteborgs 1621-2021
Nätverk
Nederländska Ambassaden
Next Step
Nobel Week Dialogue
Nya Hovås
Ocean Bus
Offentliga måltider i Göteborgs Stad
Ostindiefararen Götheborg
Park- och naturförvaltningen
Passalen
Pensionärsorganisationerna
Pilgrimsleden
Pop Up Göteborg
Power to the Youth
Prinsens sill och sallader
Projekt Livskonst
Prototyp Göteborg
Råda Församling
Radisson Blu Scandinavia Hotel
Rain Gothenburg
Regioncity
Riksarkivet
RiverCity Gallery
Röda Sten Konsthall
Röhsska museet
Ronald McDonalds Hus
Rymdforum 2021
Saltet på Ringön
Sätt färg på Göteborg
Schillerska Gymnasiet
Sensus studieförbund
Sida vid Sida med Göteborgs Symfoniker
Sjöfartsmuseet
Sjöfartsmuseet Akvariet
Skanska
Skanska nya hem
Smart trafik
Somaliska Distriktsförbund
Speja Förlag
Språkcentrum
Städa Sverige
Staden där vi läser för våra barn
Stadsbiblioteket jubileumsmärk
Statens fastighetsverk
Stiftelsen Anna Ahrenbergs fond
Stora Hamnkanalen
Storyboard
Studieförbundet Vuxenskolan och Ljudaborgs kulturförening
Svenska Ishockeyförbundet
Svenska kyrkan
Svenska Mässan
Sveriges Radio P4
SweaGBG
Swedavia
Taxi Göteborg
Textalk Media
The Friendship Path
ThomasO Design
Thörnströms Privata Kök
Tidernas Göteborg
Tillgänglig skärgård
Tillt
Time to Tell
Trafikkontorets Serviceresor
Tukan Förlag
UEFA Women's Champion League
Universeum
Universus Academic Press
Världskulturmuseet
Vasakronan
Västerhavsveckan
Västra Götalandsregionen
Västsvenska Handelskammaren
Västsvenska Militärarvet
Vetenskapsfestivalen
VIC Varvs- och Industrihistoriskt Center
Virtuella Göteborg
Volvo Ocean Race
Votum Förlag
Wagner på Göteborgsoperan
Wallenstam
Werners Bistro
weronica fox
West & Vind
West Pride
Yrgo
Projekt
i

Filtrera resultat på typ av projekt

Jubileumssatsning
400 saker
Publiceringsår
i
-

Filtrera resultat på publiceringsår

2013 2014 2015 2016 2017 2018 2019 2020 2021 2022
Rensa filter
Klar

Utforska mer

Hela Stadens Galleri
Ladda fler

Uppdatera din webbläsare

Er webbläsare är utdaterad och sidan kommer därför kanske inte fungera som tänkt. Uppdatera din webbläsare här: Updatera din webbläsare

Uppdatera din webbläsare