Jubileumssatsningar / Finalhelgen
1 June 2022

Finalhelgen äger rum 31 augusti – 3 september, och består av flera stora evenemang. Några av dessa känner du säkert igen från tidigare år, såsom Kulturkalaset och Frihamnsdagarna. Andra är unika inslag som sker endast denna jubileumssommar, där har vi bland annat Jubileumsparaden och Göteborgsvarvet Marathon.

Här är några av guldkornen:

Jubileumsparaden

2 september

Jubileumsparaden är ett festtåg som avgår från Gustafs Adolfs Torg, fortsätter längs Kungsportsavenyn och avslutas på Götaplatsen. En underhållande och inkluderande parad med göteborgare i alla åldrar samt representanter från olika områden i staden, som dans, musik, scenkonst, teknik och näringsliv. Tillsammans hyllar vi Göteborgs olika milstolpar, landmärken och framtidsvisioner.

Göteborgs Kulturkalas

1–3 september

Förläng sommaren och upplev Göteborgs Kulturkalas! Under tre dagar får du uppleva folkvimmel, god mat och skön stämning. Stadsfestivalen är dessutom gratis med ett brett program som passar alla smaker och åldrar. Extra kalasstämning utlovas med anledning av stadens 400-årsfirande. Välkommen på kalas!

Foto: House of Vision
Konsert på Göteborgs Kulturkalas.

Göteborgsvarvet Marathon

3 september

Dubbelt så långt, dubbelt så kul! Göteborgsvarvet Marathon 2023 löper längs delar av Göteborgsvarvets ordinarie bana, men också nya vägar genom Göteborg. Den 3 september 2023 är det dags för tusentals löpare att uppleva staden längs den 42 195 meter långa banan. Start är i Slottsskogen och mål på Slottsskogsvallen.

Frihamnsdagarna

31 augusti – 2 september

Frihamnsdagarna är en demokratisk arena för fria samtal. På Frihamnpiren möts samtal och idéer som leder till att förändring kan uppstå. Frihamnsdagarna är ett årligen återkommande arrangemang som drivs utan vinstsyfte.

Ö-festen

2 september

Ö-festen på Ringön är en del av Göteborgs 400-årsjubileum och Göteborgs Kulturkalas. Under en dag förvandlas Järnmalmsgatan längs älven till en stor gatufest med marknad och livespelningar.

Foto: Marie Ullnert
Ö-festen på Ringön.

Gamlestadsgalej

Datum kommer snart!

Gamlestadsgalej är en folkfest för alla med fokus på att knyta ihop alla delar av Gamlestaden. Festen anordnas på Holländareplatsen i Gamlestaden och det bjuds på loppis, dans, musik, mat och mycket mer!

Uppdatera din webbläsare

Er webbläsare är utdaterad och sidan kommer därför kanske inte fungera som tänkt. Uppdatera din webbläsare här: Updatera din webbläsare

Uppdatera din webbläsare