Göteborgs Jubileumsfirande

Var med och fira Göteborg 400 år!
2 juni – 3 september

Tack för århundradets festival!

I fyra dagar har vi firat i Frihamnen, med musik, underhållning, matupplevelser, prova på-aktiviteter och massor av dans. Även om Göteborgs Jubileumsfestival är över fortsätter firandet runt om i stan under hela sommaren!

OM FESTIVALEN

Fira nationaldagen

Den 6 juni firar vi att Sverige fyller 500 år. Här är en lista på aktiviteter du kan ta del av.

LÄS MER

100-årsfestivalen

Göteborgs Konsthall fyller 100 år och bjuder in till stort kalas med vernissage, performance, musik, poesi och mycket mer.

LÄS MER

West Pride

West Pride intar Jubileumskompassen i tre dagar med quiz, musik, foodtrucks och andra roliga aktiviteter.

LÄS MER

Göteborgs bibliotek och kulturhus firar

Jubileumsfirandet på Göteborgs bibliotek och kulturhus pågår från 2 juni till 3 september.

LÄS MER

Jubileumskalendariet

I Jubileumskalendariet hittar du allt som sker i samband med Göteborgs 400-årsjubileum. Planera sommaren, eller upptäck roliga aktiviteter och evenemang som sker redan nu: som Hjällbokalaset, Plantloppis eller Jubileumsträning inför Rosa Varvet och Vårruset. Kalendariet uppdateras nästan dagligen med nya programpunkter och kommer att fortsätta göra det under hela firandet, så håll utkik!

Följ oss i sociala medier, Facebook här och Instagram här, för att få löpande uppdateringar om Göteborgs Jubileumsfirande.

NYHETER

Fira nationaldagen under Göteborgs Jubileumsfirande

05 Juni 2023

Nationaldagen den 6 juni är en särskilt speciell dag då Sverige fyller 500 år, och samtidigt pågår Göteborgs 400-årsfirande hela sommaren. Nedan kan du läsa om några utvalda höjdpunkter – Festliga…

LÄS MER

Det här händer i Jubileumskompassen vecka 23

05 Juni 2023

West Pride intar Jubileumskompassen i tre dagar med quiz, musik, foodtrucks och andra roliga aktiviteter. Här är veckans program i Jubileumskompassen.

LÄS MER

Måndagens höjdpunkter på Göteborgs Jubileumsfestival

05 Juni 2023

Det händer hur mycket som helst på Jubileumsfestivalen varje dag. Men vad får man inte missa på måndagen den 5 juni? Det listar vi här.

LÄS MER

Söndagens höjdpunkter på Göteborgs Jubileumsfestival

04 Juni 2023

Det händer hur mycket som helst på Göteborgs Jubileumsfestival varje dag. Men vad får man inte missa på söndagen den 4 juni? Det listar vi här.

LÄS MER

Andra höjdpunkter under firandet

Din personliga guide till sommarens firande

Till Jubileumskompassen i Bältespännarparken är du välkommen för att få information om firandet och uppleva delar av programmet i miniformat. Jubileumskompassen är öppen 27 maj – 3 september.

OM JUBILEUMSKOMPASSEN

Upptäck, upplev och lär dig mer om hållbar omställning

Prototyp Göteborg bjuder på utställningar, guidade turer, inspiration av framtidens innovationer, föreläsningar, samtal och mycket mer. Allt med fokus på hållbar omställning i staden. Prototyp Göteborg pågår 1 juni – 3 september.

OM PROTOTYP GÖTEBORG

Sista helgen firas med stora evenemang runt om i staden

Finalhelgen på firandet, 31 augusti – 3 september, kommer bjuda på en mängd upplevelser. Jubileumsparaden, Göteborgsvarvet Marathon och Ö-festen är några av guldkornen.

OM FINALHELGEN

GUIDER OCH JUBILEET I KORTHET

Jubileumsfestivalen: 5 roliga aktiviteter för barn

Barnvänliga artister, cirkus, barnteater – goteborg.com listar 5 aktiviteter som är perfekta för barn att ta del av under festivalen.

LÄS MER

Göteborgs 400-årsjubileum i korthet

Staden har jobbat med 400-årsjubileet som drivkraft i mer än tio år. Här kan du läsa mer om arbetet och vad det har genererat.

LÄS MER

Fira Liseberg, Botaniska m.fl.

2023 fyller många av Göteborgs älskade besöksmål 100 år. Läs om hur du kan ta del av firandet i guiden.

LÄS MER

Guide: 5 jubileumssatsningar du inte får missa

Göteborgarnas önskningar i samband med 400-årsjubileet har resulterat i massor av nya härliga platser och upplevelser. Goteborg.com listar 5 av dem.

LÄS MER

Uppdatera din webbläsare

Er webbläsare är utdaterad och sidan kommer därför kanske inte fungera som tänkt. Uppdatera din webbläsare här: Updatera din webbläsare

Uppdatera din webbläsare