Göteborgs Jubileumsfirande

Var med och fira Göteborg 400 år!
2 juni – 3 september 2023

NÅGRA AV HÖJDPUNKTERNA

Göteborgs Jubileumsfestival

2-5 juni 2023 är du välkommen på festival i Frihamnen! Det blir en folkfest i fyra dagar med musik, underhållning, matupplevelser, prova på-aktiviteter och mycket mer.

LÄS MER

Prototyp Göteborg – staden som utställning

Hela sommaren, 2 juni – 3 september, pågår Prototyp Göteborg. En utställning som riktar blicken mot utmaningar i staden och lyfter initiativ för en mer hållbar framtid. Lösningarna visas i form av prototyper längs med ett gångstråk från Frihamnen över Hisingsbron till Centralstationen respektive Kronhuset.

LÄS MER

Finalhelgen

31 augusti – 3 september äger Finalhelgen rum. Jubileumsfirandets sista helg kommer bjuda på en mängd upplevelser. Jubileumsparaden, Göteborgsvarvet Marathon och Ö-festen är några av guldkornen.

LÄS MER

Följ oss i sociala medier, Facebook här och Instagram här, för att få löpande uppdateringar om Göteborgs Jubileumsfirande.

KALENDARIUM

NYHETER

Var med i fotoprojektet The Song of My People

24 Mars 2023

“The Song of My People” är ett fotoprojekt där 200 göteborgare kommer få sina porträtt tagna medan de sjunger.

LÄS MER

Här är artisterna som spelar med Göteborgs Symfoniker på Jubileumsfestivalens invigningskonsert

15 Mars 2023

Timo Räisänen, Maia Hirasawa, Stefan Andersson, Ebbot Lundberg, Yukimi Nagano från Little Dragon, Vic Vem och Katarina Hemlin är artisterna som gästar Göteborgs Symfonikers invigningskonsert på Göteborgs…

LÄS MER

Intervju: Jackie Mere

14 Mars 2023

Jackie Mere är stjärnskottet från Biskopsgården och rösten för en ny generation. I sommar spelar hon på Göteborgs Jubileumsfestival. Vi fick träffa henne och prata om allt från Carola till hennes kommande album….

LÄS MER

Prototyp Göteborg – första programpunkterna klara

13 Mars 2023

Ta plats i framtidens hållbara Göteborg! Besök utställningar, ta en guidad tur, experimentera, inspireras, ta del av föreläsningar och fördjupande samtal och mycket mer. Allt detta är en del av Prototyp Göteborgs…

LÄS MER

Var med i ett unikt fotoprojekt

“The Song of My People” är ett fotoprojekt där 200 göteborgare kommer få sina porträtt tagna medan de sjunger.

LÄS MER

Göteborgs 400-årsjubileum i korthet

Staden har jobbat med 400-årsjubileet som drivkraft i mer än tio år. Här kan du läsa mer om arbetet och vad det har genererat.

LÄS MER

Novelltävling på temat Göteborg

Skriv en novell om Göteborg och ha chans att vinna 10 000 kronor och ett scenframträdande.

LÄS MER

Guide: 5 jubileumssatsningar du inte får missa

Göteborgarnas önskningar i samband med 400-årsjubileet har resulterat i massor av nya härliga platser och upplevelser. Goteborg.com listar 5 av dem.

LÄS MER

URVAL AV JUBILEETS SATSNINGAR

Göteborgs 400-årsjubileum är inte bara ett firande utan har även fungerat som en drivkraft för stadens utveckling. Detta har resulterat i jubileumssatsningar som är projekt byggda på idéer och drömmar från tusentals människor.

Jubileumsparken i Frihamnen

Ett resultat av göteborgarnas önskemål om grönområden och att komma närmare vattnet. Parken bjuder bland annat på bad, bastu, en lekplats och prova på-aktiviteter.

LÄS MER

Rain Gothenburg

Med visionen att göra Göteborg till världens bästa stad när det regnar, skapades Rain Gothenburg. En satsning som tar sig an regnutmaningar på ett kreativt sätt.

 

LÄS MER

Side by Side by El Sistema

Jubileumslägret och det internationella musiklägret för barn som i år fyller 10 år.

LÄS MER

Kulturhuset Bergsjön

Göteborgarnas nya kulturhus vid Rymdtorget. Här får du upptäcka, uppleva och utöva kultur på många olika sätt.

LÄS MER

Uppdatera din webbläsare

Er webbläsare är utdaterad och sidan kommer därför kanske inte fungera som tänkt. Uppdatera din webbläsare här: Updatera din webbläsare

Uppdatera din webbläsare